DRIKKEVARER

Dette er et lille udvalg af vores drikkevarer, men der er mange flere muligheder at vælge imellem, når du besøger os.

FYNSK FORÅR

Ørbæk Fynsk Forår er en overgæret øl. Under brygning tilsættes hyldeblomst, som giver en frisk blomstersmag og en dejlig fornemmelse af sommer og dansk forår.

Fynsk Forår har scoret en flot guldmedalje ved en af verdens største øl konkurrencer, The European Beer Star Award, i Nürnberg, hvor Ørbæk Bryggeri blev det første danske bryggeri til at vinde medaljer ved konkurrencen.

50 CL. 5%

70 kr.

ALE NO. 16

Refsvindinge Ale No. 16, der er brygget på en original engelsk gær, blev for første gang brygget i 1995. I 1997 og 2000 blev den kåret som Danmarks bedste øl og i 2000 fik den en 3. plads på verdensplan. Denne øl har en vinøs og sødlig duft samt smag med noter af malt, humle, frugter og karamel.

50 CL. 5,7%

70 kr.

LIEFMANS FRUITESSE

Liefmans Fruitesse er en unik forfriskende blanding af øl, modnet på ægte kirsebær i vores kældre, blandet med naturlige frugtsafte af jordbær, hindbær, kirsebær, blåbær og hyldebær. Resultatet er en lidt frugtagtig og sød drik, der er mousserende og forfriskende.

Serveres i et stort glas med masser af is.

25 CL. 3,8 %

45 kr.

FULLER’S LONDON PORTER

Fuller’s London Porter er brygget efter den originale opskrift, der stammer helt tilbage fra det 19. århundrede. Øllet er brygget på både brun-, krystal-, og chokolademalt og afbalanceret med Fuggles humle. Denne stærke, bløde øl har en kaffeagtig bitterhed og en behagelig finish.

50 CL. 5,4%

70 kr.

FULLER’S LONDON PRIDE

Fuller’s London Pride er Fuller’s flagskibsøl, der har vundet et utal af ølpriser. Denne øl er brygget på Target, Challenger og Northdown humle, der giver en blød og kompleks smag. London Pride har en flot ravfarve og en imødekommende, behagelig blomsteragtig duft.

Velegnet til alle former for mad.

50 CL. 4,7%

70 kr.

ORGANIC CHOCOLATE STOUT

Samuel Smith’s Organic Chocolate Stout er brygget med vand fra den oprindelige brønd fra 1758, som stadig er i brug. Blandingen af den blidt ristede økologiske chokolademalt og den økologiske kakaoekstrakt giver en lækker og cremet karakter og en dejlig afslutning. Stout og luksuriøs chokolade er et perfekt match.

35,5 CL. 5 %

60 kr.

SOL

Let og enkel. Friskheden er altafgørende ved øllen. Ingen aromaer overdøver friskheden udover en smule karamelsødme, kiks og citrus.

Den ultimative tørstslukker på en varm sommerdag.

33 CL. 4,5 %

45 kr.

STOCKHOLM SYNDROME

Kissmeyer Stockholm Syndrome blev skabt i 2010 i samarbejde med Sigtuna Brygghus lidt udenfor Stockholm.
Generøst forkælet med de mest frugtige amerikanske og New Zealandske humler. En intens, ekstrem fyldig dobbelt/imperial IPA. Når den lige er brygget, har den en næsten eksplosiv, frugtig humlearoma, hvor den efter lagring får en vinøs og fadagtig kompleksitet. Stor, men overraskende blød og balanceret bitterhed, der skaber en faretruende let drikkelighed.

33 CL. 9,5 %

60 kr.

EAGLE KISS

Eagle Kiss er Anders Kissmeyer’s version af den relativt nye, positive trend ’Session Beers’. Det er øl med masser af aroma og smag men med en moderat alkoholstyrke. Resultatet er en meget let, tør og frisk øl med en masse frugtig humlekarakter.

33 CL. 4,5 %

60 kr.

HEINEKEN

Heineken fås i 192 lande og er verdens mest internationale ølmærke. Karakteristisk for Heineken er en frisk og frugtagtig aroma, der stammer fra gæren, og en behagelig, ikke for voldsom bitterhed, der gør Heineken nem at drikke.

33 CL. 4,6 %

40 kr.

HEINEKEN ALKOHOLFRI

Heineken har lanceret en alkoholfri øl med fokus på den gode ølsmag og færre kalorier. 0,0% indeholder kun 69 kalorier. Heineken 0,0% er et godt alternativ til alle, som gerne vil nyde en god øl, men samtidig skal være klar til at klare hverdagens opgaver og holde hovedet klart.

33 CL. 0%

35 kr.

WESTMALLE TRIPEL

Westmalle Tripel er en klar, gyldengul Trappist øl, der undergår en sekundær gæring i flasken. Det er en kompleks og vinøs øl med en frugtagtig aroma og en dejlig nuanceret duft af urter. Den er blød og cremet i munden med et bittert strejf, der matches perfekt af den frugtagtige aroma. En ekstraordinær øl med stor finesse og elegance. Og med en flot lang eftersmag. Westmalle Tripel er faktisk “moderen til alle tripels”. Denne type øl blev brygget første gang i Westmalle Kloster i 1934. Den nuværende formel er stort set uændret siden 1956. Dette er den perfekte godnatøl, der bør drikkes i store pokalglas ved ca. 10 grader.

33 CL. 9,5 %

65 kr.

WESTMALLE DUBBEL

Westmalle Dubbel er en mørk, rødbrun Trappist øl med en sekundær gæring i flasken. Den har en helt særlig duft af malt og et attraktivt hulmønster i glasset. Smagen er rig og kompleks, frugtagtig med en frisk-bitter finish. Det er en velafbalanceret kvalitetsøl med en blød fornemmelse i munden og en lang, tør eftersmag. Siden 1856 har munkene brygget en mørk Trappist øl sideløbende med deres bord øl. I 1926 ændrede de opskriften til at give en lidt tungere øl. Dette er grundlaget for nutidens Dubbel. Den er brygget på karamel og hårdt ristet malt, som giver en meget fyldig og frugtagtig smag. Skummet er flot og fyldigt og bliver til sidste dråbe. Den bør nydes i pokalformede glas.

33 CL. 7 %

60 KR.

TRAPPISTES ROCHEFORT

Rochefort 10 blev udviklet i slutningen af 1940’erne og begyndelsen af 1950’erne og den er at finde på stort set alle lister over verdens fineste øl. Det er uden tvivl en af de mest fyldige og komplekse øl i verden. Farven er mørk brun, og øllet har en meget stærk smag af brændt malt og karamelliseret frugt. Stor styrke er afbalanceret af en stor kompleksitet i smagsnuancer. Duften har toner af både portvin, læder, abrikoser, eg og krydderier. Denne øl bør nydes i pokalformede glas. En yderst fascinerende drik!

33 CL. 11,3%

75 KR.

KONRAD 11

Konrad 11 Dunkel Kapucín. En tjekkisk mørk øl. En meget populær mørk lager, der vender tilbage til det oprindelige navn Kapucín. Den har en lækker smag og en raffineret bitterhed.

50 CL. 4,4 %

55 KR.

KONRAD 12

Konrad 12. En tjekkisk øl. En øl for at fastholde ekstraordinære og uforglemmelige øjeblikke. Den har dvælende toner og en fyldig smag. Den har en behagelig og beroligende effekt af tjekkisk humle.

50 CL. 5,2%

55 KR.

FULLER’S ESB

Fuller’s ESB. Den blev første gang brygget i 1971. Den har en flot gylden ravfarve. Denne bitter er et mekka for smagsløgene. Den er brygget på lys krystalmalt og en kraftig blanding af 4 slags humle. Smagen er behagelig og afbalanceret med en lang bitter men alligevel rund og blid eftersmag.

50 CL. 5,9 % 

70 KR.

BREWDOG PUNK

Brewdog Punk AK 0,5 % 12X330 ml. Sig goddag til denne alkoholfrie øl, der lever op til sit ry med dens attitude og dens smag. Saftig tropisk frugt blandet op med noter af græs og fyrretræ på en solid maltbase. Fuld smag og ingen alkohol. Skal opleves!

33 CL. 0,5 %

50 KR.

SCHNEIDER WEISSE

Forfriskende som en dans på en sommerdag! Forfriskende og gylden hvedeøl med et delikat hvidt skum. Øllet har en naturlig og sommeragtig duft af friske krydderier og aromatiske blomsterenge. Fyldig og mousserende med skønne citrus og humlede noter. Den ideelle følgesvend til salater, grøntsager og retter med inspiration fra Middelhavet.

50 CL. 5,2 %

60 KR.

SAMS BROWN ALE

Samuel Smith Sams Brown Ale Alkoholfri. En overlegen alkoholfri ale, som er mørk i farven med højdepunkter af mahogni. Den har en dominerende næse af malt samt en tør og tilfredsstillende smag. Den tørre saltkarakter er et perfekt supplement til krydret mad. Etiketten på denne øl er baseret på en reklameplakat, som blev brugt af bryggeriet i 1950’erne.

33 CL. 0,5 %

45 KR.

HAPPY JOE

Happy Joe Wild Organic er en økologisk premium cider med en frisk smag af æble. Det er en tør cider produceret af nøje udvalgte økologiske råvarer, groet i et vildt miljø og lavet på en måde, der ærer den traditionelle ciderproduktion.

Den delikate smagsoplevelse er suppleret med den helt rigtige mængde bobler.

275 CL. 4,5 %

60 KR.

MAGNERS

“Cider” – 17 sorter af æbler dansende på is.
Da William Magner satte sig for at fremstille Irlands bedste cider i 1935, var det denne, han kom med. Vi har næppe ændret det siden da, men hvorfor skulle vi også det? Den er fremstillet af 17 forskellige sorter af modne æbler, der er presset og derefter lageret mørkt for at modne i et par år. En forfriskende cider med en velafrundet smag med afbalanceret surhedsgrad og sødme. Har en delikat, men dyb frugtagtig smag afledt af friske modne æbler med hints af eg og krydrede vinfrugter.

56,8 CL. 4,5 %

45 KR.

OLD ROSIE

Denne cider er navngivet efter Weston’s gamle dampmaskine fra 1921, ”Aveling & Porter Steam Roller”. Det er en meget stærk traditionel scrumpy. Den er fremstillet fra lokalt avlede cider-æbler. Den er gæret og modnet i egetræsfade. Modsat andre cidere er denne ikke filtreret i stil med den ægte gammeldags cider.

33 CL 6,8 %

60 KR.

KÖNIG LUDWIG DUNKEL

König Ludwig Dunkel. Denne mørke lagerøl starter med et karakteristisk brus. Herefter afrundes den fast og maltagtigt og slutter af med en tør eftersmag med kaffe og figner. Denne øl filtreres men pasteuriseres ikke.

50 CL. 5,1 %

60 KR.

GREEN ISLANDS STOUT

Föroya Green Islands Stout. En mørk, fyldig øl med sød og bitter smag og et strejf af kaffe, lakrids og chokolade i duft og smag.

33 CL 5,8 %

50 KR.

DUVEL 666

Duvel 666. Denne øl er brygget specielt til Duvel Moortgat Brewery 150 års jubilæum. Det er en aromatisk belgisk blond, der er sød og afbalanceret med en fin bitterhed. Dens aromaer er levende og frugtagtige takket være brugen af appelsinskal og 6 sorter af de mest raddinerede humle. Den har allerede vundet en guldmedalje på Concours International de Lyon 2021 i Frankrig.

33 cl. 6,66 %

65 kr.

TRAPPISTES ROCHEFORT

Rochefort Triple Extra. Med en krop ligesom vores klassiske Rochefort 10, er Triple Extra kendetegnet ved sin gyldenblonde farve, sin afrundede smag, citrusnoter og en krydret duft. Denne subtile blanding af tradition og færdigheder får dig til at opdage en forfriskende øl, der vil glæde øl elskernes gane. Historie om Rochefort Triple Extra I 1920, langt før produktionen af den berømte Trappist Rochefort 6-8-10 i 1950’erne, brygge munkene på Rochefort en «ekstra stærk blond» øl og fortsatte med at brygge den i flere år. Nu, 100 år senere, er munkene meget glade for at kunne tilbyde en stærk blond øl inspireret af den originale opskrift: Trappisten Rochefort «Triple ekstra»

33 cl. 8,1 %

70 kr.

BREWDOG MR. PRESIDENT

Brewdog Mr. President DIPA. Fordyb dig selv i dette stjernespanglede banner af storslået frugt. En Cadillac af sej toffelmalt ruller ned ad motorvejen og accelererer hårdt til ubarmhjertig bitterhed med snigskytteskvulp af abrikos, mango og fyr. Dette er en Defcon 1 af IPA’er. En helt grundlæggende patriot, helvedes tyr på global dominans. Stem med dine sanser. Stem Mr. President.

33 cl. 9,2 %

75 kr.

UGENS ØL – FØRST TIL MØLLE (så længe lager haves)

BREWDOG ELVIS JUICE

Brewdog Elvis Juice. En amerikansk IPA med en bitter kant, der vil skubbe din citrus tolerance til kanten og tilbage igen; Elvis Juice er fyldt med syrlig grapefrugt skræl. Denne IPA har en karamel malt base, der støtter op om en fuldstændig frontal citrus ’overload’ – grapefrugt skræl oven på intense aroma humle. Bølger af fyr, appelsin og grapefrugt afslutter denne citrus-gennemtrængende IPA.

33 cl. 6,5 %

70 kr.

UGENS ØL – FØRST TIL MØLLE (så længe lager haves)